Home » EHBO lessen » Nieuwe cursus

Nieuwe cursus

In minimaal 7 lessen van gemiddeld 3 uur leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten.
U leert wat u moet doen als iemand bewusteloos is, niet meer kan ademen of een hevige bloeding heeft. U leert hulp te verlenen aan mensen met brandwonden of botbreuken en u leert reanimeren.

De cursus wordt gegeven door een kaderinstructeur. De leerstof staat in het bekende Oranje Kruis Boekje. De nadruk ligt op de praktijk, maar er wordt ook aandacht geschonken aan de theorie en aan kennis van het menselijk lichaam.

Om het oefenen zo realistisch mogelijk te maken worden Lotusslachtoffers ingezet.

Ook voor bedrijven is een EHBO-cursus interessant, en niet alleen maar omdat het moet van de Arbowet. Het is mogelijk de cursus op maat in hun bedrijfsvoering in te passen; voorts is er een speciale vervolgcursus waarmee houders van het certificaat Kernvaardigheden Eerste Hulp kunnen doorgaan voor het eenheidsdiploma. Nadere informatie is te verkrijgen via onze EHBO-vereniging. 

De module EHBO bij kinderen is vanaf 2017 onderdeel van de basis cursus!

 

Het EHBO-examen

De cursus wordt afgesloten door een examen. Om hieraan deel te kunnen nemen moet u tenminste 15 jaar oud zijn. Het examen wordt afgenomen door een examenteam, bestaande uit een medisch docent, een kaderinstructeur BLS/AED en twee Lotusslachtoffers.

Het omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte, waarin u kunt laten zien dat u de vereiste kennis en vaardigheden beheerst.

 De kosten een cursus vind u hier. http://ehboferwert.jouwweb.nl/ehbo-lessen/kosten