Home » Reanimatie partner

Reanimatie partner

 

Ehbo vereniging Ferwerd heeft zich onlangs aangesloten bij de Hartstichting, en mag zich dan ook Reanimatie Partner van de Hartstichting noemen.

Binnenkort willen wij in de regio starten met een cursus reanimeren. In deze cursus leert u onder andere reanimeren zonder AED en met AED.

Het is de bedoeling dat we de lessen in uw eigen dorp gaan geven.

Waarom?

Ons hart is de motor van ons lichaam. Het zorgt onder andere voor een constante toevoer van zuurstofrijk bloed naar alle organen. Als het hart stopt, stopt deze constante toevoer van zuurstof en treedt er al zeer snel schade op aan de organen. Wekelijks overlijden er in Nederland meer dan 200 mensen aan een hartinfarct. Dit gebeurt vaak in huiselijke kring waar deskundige hulp in de eerste minuten niet ter plaatse kan zijn. Door een cursus 'Reanimatie en AED' te volgen kunt u gelijk helpen en zo de overlevingskansen van iemand enorm vergroten.

Voor wie?

Deze cursus is interessant voor iedereen die wil leren reanimeren en de Automatische Externe Defibrillator (AED) wil leren gebruiken. Bij ziekte of lichamelijke gebreken adviseren wij u om vooraf even contact op te nemen met uw docent.

Cursus inhoud

In deze cursus leert u in 1 dagdeel van 4 uren of 2 bijeenkomsten van 2,5 uur te reanimeren en een Automatische Externe Defibrillator (AED) te gebruiken. Een AED is een apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen (defibrillatie).

Kosten

De prijs voor deze cursus is € 45,=. Afhankelijk van uw polis vergoeden veel zorgverzekeraars vaak ook een groot deel van de kosten van de cursussen. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

De cursus is incl. les materiaal en diploma.

Voor meer informatie of aanmelding voor een reanimatie/ AED cursus kunt u onderstaand formulier invullen. 
Wilt u hier bij dit bericht ook uw woonplaats vermelden? Dit in verband met de locatie van de les!


Voor de website van de hartstichting klikt u op het onderstaande logo.