De vereniging.

EHBO vereniging Ferwert e.o. is opgericht in 1953 en is een actieve vereniging met ongeveer 80 tot 90 leden. Het doel van de vereniging is dat er goed en bekwaam hulp geboden kan worden, indien dit nodig mocht zijn.
Zo bieden we hulp bij verschillende evenementen, o.a. de Fiets-11-stedentocht, autocross in Hallum en Blije, skeelertocht in Hallum, enz, enz....

Tijdens de (herhalings)lessen wordt er aandacht besteed aan het stelpen en verbinden van diverse bloedingen, het behandelen van kneuzingen en verstuikingen, het handelen bij bijv. epilepsie, het herkennen van een hartinfarct of hersenbloeding. De basiscursus kan worden uitgebreid met extra lessen; de module kinder ehbo, module wandelletsels, en de module sportblessures.

Maar de vereniging biedt niet alleen de EHBO-cursus aan. Naast de ehbo kunt u óók bij de vereniging terecht wanneer u alleen wilt leren reanimeren. De vereniging is aangesloten bij de Hartstichting en mag zich daarom Reanimatie Partner noemen. Tijdens deze lessen wordt u in een paar uurtjes geleerd hoe u iemand met een hartinfarct of hartstilstand het leven kunt redden! Zeker de moeite waard!