De vereniging

 

EHBO vereniging Ferwert e.o. is opgericht in 1953 en is een actieve vereniging met ongeveer 100 leden. Het doel van de vereniging is dat de leden, voorzien van een diploma, goed en bekwaam eerste hulp kunnen bieden bij ongelukken.
Ook biedt de vereniging deze hulp bij sport- en feestelijke evenementen.

 

Tijdens de (herhalings)lessen wordt er aandacht besteed aan het stelpen en verbinden van diverse bloedingen, het behandelen van kneuzingen en verstuikingen, het handelen bij bijvoorbeeld epilepsie, het herkennen van een hartinfarct of hersenbloeding. 

 

De basiscursus kan worden uitgebreid met extra lessen; de module Kinder EHBO, de module Wandelletsels, en de module Sportblessures.

 

De vereniging biedt niet alleen de EHBO-cursus aan. Naast de EHBO kunt u ook bij de vereniging terecht wanneer u alleen wilt leren reanimeren. De vereniging is aangesloten bij de Hartstichting en mag zich daarom Reanimatie Partner noemen. Tijdens deze lessen wordt u in een paar uurtjes geleerd hoe u iemand met een hartinfarct of hartstilstand het leven kunt redden! Zeker de moeite waard!

 

Alle lessen vinden plaats in OBS Op 'e Trije, Hegebeintumerdyk 16, 9172 GP Ferwert