Home » Nieuws

Privacy wetgeving. 

 

De algemene Verordening Gegevensbescherming in is vanaf nu werking.

Wij gingen natuurlijk al zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Om transparantie en duidelijke informatie te kunnen geven over de verwerking van jouw persoonsgegevens, hebben we het privacy statement herzien.

Heb je er bezwaar tegen dat we je gegevens bewaren? Meld dit dan bij ons.

FERWERT - 12 DECEMBER 2017

Nieuwe cursus! Zegt het voort..2 december 2016 - FERWERT

Graag willen we binnenkort weer starten met een nieuwe cursus Eerste hulp bij Ongelukken (EHBO).
Het gaat om de complete cursus inclusief lesmaterialen, lesavonden/ dagen en een twee jaar geldend Oranje kruis diploma.
NIEUW is dat de module EHBO bij kinderen hier bij inbegrepen is vanaf dit jaar.

Heb je dit altijd al willen doen? Ken je iemand die dit graag wil?
Check je zorgverzekeraar voor eventuele vergoeding en geef je op!

Check www.ehboferwert.jouwweb.nl voor meer informatie!
(of neem contact op via Facebook)

 

Voorbeeld vergoeding De Friesland zorgverzekeringen
AV Extra € 125 
AV Optimaal € 150 

Nieuws van de bestuurstafel

6 juni 2016  -FERWERT-

*Afgelopen seizoen hebben we weer basis cursus kunnen geven, en alle cursisten zijn geslaagd!! Gefeliciteerd met jullie diploma!!


*Er worden vanuit het Oranje kruis het komende seizoen een paar wijzigingen doorgevoerd; zo worden de blauwe pasjes vervangen door moderne creditcards en misschien nog wel belangrijker, de module kinder ehbo vervalt en wordt opgenomen in basis lessen. In principe veranderd er niet veel, alleen de lessen worden uitgebreid met de ‘baby variant’. Ook de synthetische watten gaan eruit.


*Voor de lessen hebben we besloten om te investeren in nieuwe poppen.
Er is 1 Anni verkocht en een nieuwe aangeschaft. Ook hebben we een aantal baby poppen en junior exemplaren aangeschaft. Wij zijn er dus helemaal klaar voor! Al wisten we toen nog niet dat de lessen gecombineerd zouden gaan worden. Een vooruit ziende blik dus!

_________________________________________________________________________________________________________________


Antibiotica en griep

http://www.daarwordtiedereenbetervan.nl/?utm_campaign=sea-antibioticaresistentie&utm_medium=adwords&utm_source=google&utm_term=%2Bantibioticum

Als bacteriën een infectie veroorzaken, kunnen mensen en dieren daar ziek van worden. Soms zijn antibiotica nodig om zo'n infectie te bestrijden. Maar bij teveel gebruik van antibiotica gaan de bacteriën 'wennen' aan het middel en heeft het geen effect meer. Daardoor zijn infecties in de toekomst minder goed te bestrijden. Eenvoudig te behandelen ziektes, zoals blaasontsteking of genezing van een knieoperatie, kunnen dan levensbedreigend worden.

 

WAT KAN IK DOEN?

  • Gebruik alleen antibiotica als dat volgens je arts noodzakelijk is. Overleg dus altijd eerst met een arts, ook als je in het buitenland bent.
  • Neem dagelijks de voorgeschreven hoeveelheid in en doe dat op het juiste tijdstip. Sla geen inname over.
  • Stop een antibioticumkuur nooit op eigen initiatief. Eerder stoppen is soms mogelijk, maar overleg daarover altijd eerst met een arts.
  • Gebruik geen restjes antibiotica of antibiotica van anderen. Bij elke infectie moet een arts beoordelen of een antibioticumkuur nodig is, welk antibioticum geschikt is en hoe lang de kuur moet duren.
  • Was altijd uw handen na het bezoek aan het toilet.
  • Was uw handen voor het bereiden van voedsel en voor het eten.
  • Was uw handen na contact met uw huisdier.8 februari 2015
FERWERT - Reanimeren anno 2020. Is dit de toekomst?

 

 

 

24 januari 2015
FERWERT - Er staan weer een aantal evenementen online. Meld je gerust aan als EHBO-er als je dit leuk lijkt en je agenda dit toelaat!

Zie ledenpagina --> inschrijven als vrijwilliger evenementen

 

20 januari 2015 
FERWERT - De data van de aankomende cursussen komen zo snel mogelijk online!

 

10 december 2014
FERWERT -
Let op! In februari starten we weer met een beginners EHBO cursus. Wilde je altijd al een EHBO diploma? Dit is je kans! Meld je aan via het contactformulier of mail een van onze bestuursleden.

Deel dit bericht onder uw vrienden/kennissen!

 

Ferwert, 10 december 2014 -

Drie bestuursleden zijn vanmiddag aanwezig bij de rayon vergadering van de elfsteden organistatie.
We bereiden ons zo voor op een mogelijke elfstedentocht en alles wat hier qua EHBO bij komt kijken.

Meer informatie over de elfstedentocht vind u hier. http://www.elfstedentocht.frl/

 

Ferwert, 9 december 2014 - 

Om onze leden/ vrijwilligers te bedanken die zich dit jaar ingezet hebben voor de vereniging krijgen ze een veiligheidshesje met opdruk en hun eigen naam en een kerstkaart.

26 november 2014- EHBO-avond in Foswert.

Hierbij willen we nogmaals uw aandacht vragen voor het volgende:
EHBO vereniging Ferwerd e.o./Reanimatie Partner organiseert op woensdag avond 26 november een informatie avond over het belang van reanimeren en het gebruik van de AED.
Tijdens deze avond wordt ook ingegaan op de belangrijke 6-minuten zone.
Omdat de aanrij-tijden van de ambulances in onze regio langer zijn, is de eerste hulp bij hartfalen, geboden door burgerhulpverleners erg belangrijk.
Wanneer er hulp wordt geboden binnen de eerste 6 minuten, stijgen de overlevingskansen van het slachtoffer aanzienlijk. Bij gebruik van een AED stijgt de kans op overleven zelfs met 75%!!!!!  Triest detail....  vaak is het slachtoffer iemand uit de naaste omgeving, bv een buurtgenoot of familielid.
Wilt u weten wat u moet doen in zo'n situatie? Kom dan naar de info avond op 26 november in Foswert. Wij leggen het u allemaal haarfijn uit.
De avond start om 20.00 uur Iedereen is van harte welkom!